• 01.jpg
  • 02.jpg
  • 03.jpg
  • 04.jpg

Публикације

zaboravljeni

nezaboravi

sjecanja

Донација

donacija

Видео записи

video

Фотографије

foto

Актуелности

ПРОЦЕС ТРАЖЕЊА НЕСТАЛИХ ВРАТИТИ НА ЕНТИТЕТСКИ НИВО

 Одбор породица заробљених бораца и несталих цивила Републике Српске још једном је изразио велико незадовољство радом Института за нестала лица БиХ и Тужилаштва БиХ по питању тражења несталих и закључио да се мора извршити реформа Института, а процес тражења несталих вратити на ентитетски ниво.

Опширније...

Округли сто о страдању Срба на простору бивше Југославије

 У Бањалуци је 15. и 16. септембра 2016. године одржан Округли сто о страдању Срба поводом 25 година од почетка грађанских ратова на простору бивше Југославије, 17 година од агресије НАТО-а на Републику Србију и 15. септембра, Дана погинулих и несталих Републике Српске. Округли сто су организовали Републичка организација породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила уз подршку Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица.

Опширније...

Суд и Тужилаштво БиХ - продужена рука Хашког трибунала

 

Суд и Тужилаштво БиХ су продужена рука Хашког трибунала, због чега постоји бојазан да ниједан предмет ратног злочина почињеног над Србима неће добити судски епилог, изјавила је предсједница Скупштине Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Радојка Филиповић, након сједнице Предједништва РО, одржане 26. децембра 2015. године у Бањалуци.

Опширније...

Постхумна одликовања за 25 погинулих бораца ВРС у Бањалуци

 

У Градској управи града Бањалука 16. децембра 2015. године, уручена су постхумна одликовања – Медаље заслуга за народ породицама 25 погинулих борца Војске Републике Српске са подручја града Бањалуке.

Опширније...

operativni tim cir