• 01.jpg
  • 02.jpg
  • 03.jpg
  • 04.jpg

Публикације

zaboravljeni

nezaboravi

sjecanja

Донација

donacija

Видео записи

video

Фотографије

foto

Актуелности

Изложба у Шипову

Изложба у Шипову
06.12.2010.

У Дому културе у Шипову 2. децембра 2010. године је отворена изложба фотографија и докумената о теми "Гробнице, стратишта и логори за Србе у БиХ", која треба да домаћој и свјетској јавности на сасвим другачији и документован начин укаже на размјере страдања српског народа у протеклом рату у БиХ.

Недељко Митровић, предсједник Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске, која је организатор изложбе, рекао је да је у протеклом рату у БиХ страдало око 35.000 српских војника и цивила, од којих се још њих 1.740 води као нестало. Он је подсјетио да РС има више од 40.000 ратних војних инвалида и 55.000 српских логораша. Митровић је најавио да ће ова изложба у наредном периоду бити отворена у свим општинама РС, као и у српској дијаспори у Словенији и другим западним земљама. Ова изложба раније је била постављена у Приједору, Српцу, Градишци, Броду, Бањој Луци, Бијељини, Зворнику, Невесињу, Палама, Сокоцу, као и у Београду и Краљеву.

Изложбу је отворила предсједница Општинске организације породица погинулих и несталих Шипово, Марина Шобић, а овом догађају присуствовали су представници Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила, ђаци, многобројни грађани Шипова и мјештани околних насеља.

operativni tim cir