• 01.jpg
  • 02.jpg
  • 03.jpg
  • 04.jpg

Публикације

zaboravljeni

nezaboravi

sjecanja

Донација

donacija

Видео записи

video

Фотографије

foto

Актуелности

Координатори регионалних задужења у Дервенти

Координатори регионалних задужења у Дервенти
01.02.2011.

У згради Скупштине општине Дервента 1. фебруара 2011. године одржан је састанак координатора регионалних задужења и предсједника и потпредсједника Републичке организације породица заробљених и поигнулих бораца и несталих цивила РС.

На састанку су, поред њих, били присутни и Душко Милуновић, помоћник министра за борачко-инвалидску заштиту, те домаћини Нада Којић из ОО Дервента, Милорад Симић, начелник општине Дервента, и Недељко Николић, начелник Одјељења за борачко-инвалидску заштиту.

Милорад Симић, начелник општине Дервента, је изразио заодовољство тиме што је Дервента мјесто одржавања овог састанка, те што могу да пруже домаћинство породицама погинулих и несталих из Републике Српске. О свему ономе што је учињено у остваривању социјално-материјалних права ових категорија у општини Дервента присутне је информисао Недељко Николић, начелник Одјељења за борачко-инвалидску заштиту. Николић је истакао да они раде дијелом у складу са законом, а дијелом у складу са одлукама о допунским правима на локалном нивоу.

Тренутну ситуацију у вези са додјелом борачког додатка, накнада за одликовања, имовинксог цензуса, запошљавања дјеце погинулих бораца, стамбеног збрињавања, те осталим актуелним проблемима са којима се суочавају ове категорије изнио је Душко Милуновић, помоћник министра за борачко-инвалидску заштиту.

На састанку су, поред актуелних проблема у области борачко-инвалидске заштите, разматране и сљедеће теме: договор о начину рада на подручју регија, о формирања регионалних одбора потомака/дјеце погинулих бораца, о динамици наставка презентације фотографија и докумената на тему "Гробнице, стратишта и логори", те другим темама, битним за рад Републичке организације.

operativni tim cir