• 01.jpg
  • 02.jpg
  • 03.jpg
  • 04.jpg

Публикације

zaboravljeni

nezaboravi

sjecanja

Донација

donacija

Видео записи

video

Фотографије

foto

Актуелности

Митровић стари/нови предсједник РО

На Јахорини је 17. јуна 2011. године одржана XIV радна извјештајно-изборна сједница Скупштине Републичке организације на којој су изабрана радна тијела, предсједник Организације и усвојен финансијски извјештај и финансијски план.

Након минута ћутње у помен погинулим и несталим борцима протеклог Одбрамбено-отаџбинског рата, изабрана су радна тијела и то: Радно председништво у саставу Вељко Лазић, Дана Муминовић и Молош Кандић, Врификациона комисија у саставу Марко Грабовац, Миланка Ступар и Мирослав Чарапић, овјеривачи записника Боро Пеулић и Нада Нинић, те Госпова Вујиновић као записничар. Након тога прочитан је и усвојен дневни ред, те је усвојен Записник са прошле сједнице Скупштине, одржане 15. септембра 2010. године у Бањалуци .

Од осталих тачака дневног реда, издвајамо да је Скупштина усвојила Финансијски извјештај за 2010. и Финансијски план за 2011. годину, Извјештај Надзорног одбора, измјене и допуне Статута Републичке организације, те да су изабрани предсједник и замјеник предсједника Скупштине, као и предсједник Организације. Када је ријеч о измјенама и допунама Статута, издвајамо одредбе о увођењу функције предсједника Предсједништва, те формално уграђивање у Статут Одбора дјеце/потомака погинулих и несталих бораца РС и регионалних координација општинских организација.

За предсједника Организације је изабран Недељко Митровић из Бањалуке, отац несталог борца. Предсједник Скупштине у наредном двогодишњем мандату биће Дана Муминовић из Фоче, супруга погинулог борца, а замјеник предсједника Скупштине Милош Кандић из Милића, син погинулог борца.

Потом је сутрадан, 18. јуна 2011. године, такође на Јахорини, одржан консултативни састанак предсједника градских/општинских организација и чланова Одбора породица заробљених бораца и несталих цивила РС са представницима МКЦК и ICMP на тему рада Института за нестала лица БиХ и процедуре око избора кадрова у Институту (Колегиј директора, Управни одбор, Надзорни одбор и Савјетодавни одбор). Послије дуге расправе од општих до конкретних питања, једногласно је прихваћено од стране предсједника градских/општинских организација да у току избора на одговорајуће функције у Институту треба да имају више утицаја институције власти и организације које окупљају породице несталих, а енергично се одбија и помисао да се у Савјетодавни одбор (представници породица несталих) чланови бирају путем конкурса, већ искључиво на приједлог организација.

operativni tim cir