• 01.jpg
  • 02.jpg
  • 03.jpg
  • 04.jpg

Публикације

zaboravljeni

nezaboravi

sjecanja

Донација

donacija

Видео записи

video

Фотографије

foto

Актуелности

Саопштење за јавност

Управни одбор Координације српских удружења породица несталих лица са простора бивше Југославије, на својој сједници од 12. новембра 2013. године, поновно је истакао проблем спорих ексхумација и идентификација српских жртава у региону.

Посебно наглашавамо да је основно људско право право на живот као и право породица да знају за судбину својих чланова, несталих у протеклим ратовима.

Желимо још једном, путем овог саопштења, да укажемо на посљедице кршења људских права наших чланова, као и двоструке стандарде који су успостављени у односу на починиоце злочина над Србима, те у односу на ексхумације и идентификације српских жртава.

Подсјећамо све српске званичнике и Тужилаштво за ратнe злочине као и остале државне органе да се овим питањима не поклања довољна пажња и да се ова питања не рјешавају потребном динамиком.

Овим путем желимо да обавијестимо јавност да смо поводом Међународног дана људских права 10. децембра заказали Скупштину Координације, на којој намјеравамо да предложимо да питање несталих буде један од приоритета државе Србије.

operativni tim cir