• 01.jpg
  • 02.jpg
  • 03.jpg
  • 04.jpg

Публикације

zaboravljeni

nezaboravi

sjecanja

Донација

donacija

Видео записи

video

Фотографије

foto

Актуелности

У Бијељини постхумно одликовано 14 бораца ВРС

У име предсједника Републике Српске Милорада Додика, одликовања за 14 погинулих бораца у Oдбрамбено отаџбинском рату уручена су њиховим мајкама, сестрама, очевима, дјеци 16. октобра 2015. године у Бијељини.

Ова одликовања су знак поштовања друштва према онима чије су заслуге за стварање, одбрану и очување Републике Српске највеће, а то је 23.148 погинулих бораца, истакао је Недељко Митровић предсједник Удружења породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске.
Била је ово прилика да се породице погинулих бораца у Бијељини захвале на досадашањој пажњи и активностима које Влада предузима на рјешавању егзистенцијалних питања ове категорије, али и упозоре на проблеме са којима се суочавају, нарочито дјеца погинулих бораца која су без сталног запослења.

Одликовања су знак поштовања државе према онима који су дали највећу жртву за стварање Републике Срспке, истакао је Недељко Митровић који је породицама погунулих уручио одликовања у име предсједника Републике Српске.filme xxx - Ова активност почета је 2012. године и биће настављена.
- Ми имамо на евиденцији 23.148 погинулих бораца и ми ћемо одликовати све оне који су заслужлили и то је намање што се држава може одужити на један нематеријални начин - рекао је Митровић.
Већина породица из ове категорије је стамбено збринута, а додатна брига треба да буде усмјерена према старим и изнемоглим родитељима погинулих бораца и њиховј дјеци, истако је Митровић. Још их је велики број без сталног засполења.
Проблем запошљавња још око 3.000 дјеце погинулих бораца биће рјешаван и наредне године програмом Владе Српске кроз сердства за самозапошљавање, подстицаје привредницима и суфинансирање приправничког стажа.

operativni tim cir