• 01.jpg
  • 02.jpg
  • 03.jpg
  • 04.jpg

Публикације

zaboravljeni

nezaboravi

sjecanja

Донација

donacija

Видео записи

video

Фотографије

foto

Актуелности

ПОСТХУМНА ОДЛИКОВАЊА ЗА 33 ПОГИНУЛА БОРЦА УГЉЕВИКА

Предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Недељко Митровић уручио је 10. новембра 2015. године у Угљевику члановима породица постхумна одликовања за 33 погинула борца из ове општине.
Митровић је одликовања уручио у име предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Погинули борци су одликовани поводом обиљежавања 15. септембра – Дана погинулих и несталих Републике Српске, а укупно је одликовано 188 бораца из цијеле Српске.

Митровић је рекао да је предсједник Републике свесрдно подржао акцију Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила, која је покренута поводом 20 година од оснивања Републике Српске.

"Од тада по свим општинама бирамо борце који су показали оданост и дисциплину и, нажалост, погинули", рекао је Митровић.

Он је подсјетио да је Организација, поводом 15. септембра - Дана погинулих и несталих, доставила предсједнику Српске 188 приједлога за додјелу одликовања, што је одмах прихваћено.

"За породице погинулих значајно је да држава и друштво мисли на њих и да предсједник Републике цијени допринос њихових најмилијих у старању Републике Српске", рекао је Митровић.

Начелник општине Угљевик Василије Перић, који су присуствовао уручивању одликовања, каже да је 301 борац Војске Републике Српске са подручја Угљевика дао свој живот за опстанак српског народа на овим просторима.

"Данас изражавамо посебно поштовање породицама погинулих и несталих бораца и обавезујемо се да будемо бољи, ревноснији и храбрији у очувању Српске", рекао је Перић.

Он је нагласио да је обавеза и дужност општине да материјално помаже породице погинулих и ратне војне инвалиде.

Перић каже да је општина Угљевик са Рудником и Термоелектраном Угљевик успјела да ријеши стамбена питања већине породица погинулих бораца и инвалида рата до четврте категорије.

operativni tim cir