• 01.jpg
  • 02.jpg
  • 03.jpg
  • 04.jpg

Публикације

zaboravljeni

nezaboravi

sjecanja

Донација

donacija

Видео записи

video

Фотографије

foto

Актуелности

Митровић: У Српској незапослено 3.000 дјеце погинулих бораца

Републичка организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила доставиће Унији удружења послодаваца Републике Српске списак 3.000 незапослене дјеце погинулих бораца, укључујући њихову квалификациону структуру, рекао је предсједник ове организације Недељко Митровић.

Након састанка у Бањалуци са представницима Уније удружења послодаваца Републике Српске на којем су разматране могућности запошљавања у приватном сектору дјеце погинулих бораца, Митровић је рекао да је и до сада било сарадње са појединим послодавцима у вези са тим, али да су веће могућности ако се то ради системски.

Митровић је рекао да ће након достављања списка незапослене дјеце погинулих бораца, Унија удружења послодаваца сачинити пројекат, који ће заједнички пратити и контролисати.

Он је изразио увјерење да ће, уз помоћ тог пројекта и других пројеката Владе Републике Српске, у наредне двије године бити ријешен проблем 3.000 незапослене дјеце погинулих бораца.

Предсједник Уније удружења послодаваца Републике Српске Драгутин Шкребић рекао је да је Унија спремна да помогне у запошљавњу дјеце погинулих бораца, али да су јој неопходни подаци о броју ових лица и њиховој стручној квалификацији.

"Након добијања ових података, Унија ће спровести акцију широм Републике Српске ради њиховог запошљавања", истакао је Шкребић.

operativni tim cir