• 01.jpg
  • 02.jpg
  • 03.jpg
  • 04.jpg

Публикације

zaboravljeni

nezaboravi

sjecanja

Донација

donacija

Видео записи

video

Фотографије

foto

Актуелности

Постхумна одликовања за 25 погинулих бораца ВРС у Бањалуци

 

У Градској управи града Бањалука 16. децембра 2015. године, уручена су постхумна одликовања – Медаље заслуга за народ породицама 25 погинулих борца Војске Републике Српске са подручја града Бањалуке.

У присуству градоначелника Бањалуке, Слободана Гаврановића, те представника Кабинета предсједника РС, локалне заједнице – одликовања је у име предсједника Републике Српске Милорада Додика, уручио предсједник Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Недељко Митровић.
– Предсједник РС је поводом 15.porno. септембра, Дана погинулих и несталих Републике Српске, постумно одликовао 188 бораца Војске Републике Српске Медаљом заслуга за народ. У Бањалуци је овај пут уручено 25 одликовања – казао је Митровић новинарима, и истакао да је ово један облик поштовања, уважавања и на крају дуга и државе, и друштва РС за ту највећу жртву која се може уградити и допринијети у то вријеме у очување Српске.
Говорећи о приоритетима ове популације, он је казао да су то, прије свега, проналазак и идентификација 1.671 лица, од чега 53 из Бањалуке, који се воде на листи несталих.
Друго је запошљавање дјеце погинулих и несталих бораца, и очекујемо да ће се у наредне двије-три године ријешити ово питање, и то кроз инвестиције и посебне програме и активности које доносе Влада РС и локалне заједнице. Међу приоритетима нам је и стамбено збрињавање оних који нису успјели у протеклом периоду да ријеше то питање, рекао је Митровић.
Драгослав Мандић, дијете погинулог борца Војске РС захвалио је за постхумно одликовање његовог оца.
-Помијешана су осјећања, и углавном овакве прилике изазивају у нама присјећање на тај период. Надам се да ће младим бити дата прилика, што смо чули данас, да се запослимо и оним који то нису успјели до сада да ријеше стамбено питање, казао је Мандић.

operativni tim cir